Elia over speeltijd: "Natuurlijk, ik kan allang in basis spelen"

Elia over speeltijd: "Natuurlijk, ik kan allang in basis spelen"

28 oktober 2020 – Eljero Elia is naar eigen zeggen allang weer fit voor een basisplaats bij FC Utrecht. Hoewel de buitenspeler volgens John van den Brom vooral om fysieke redenen lang niet speelde bij de Domstedelingen, is dat volgens de buitenspeler anders. "Natuurlijk, ik kan allang in de basis spelen", aldus Elia.Hij doet zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad. Dat betekent overigens niet dat hij overhoop ligt met Van den Brom. "Hij is de trainer en bepaalt wie gaat spelen. Ik heb nog nooit een woordenwisseling gehad met de trainer en die zal er nooit komen", verduidelijkt Elia, die in de KNVB Beker tegen FC Dordrecht voor het eerst in de basis stond. Bovendien doet Bart Ramselaar, die links voorin staat, het juist erg goed.

"Ik wil gewoon om 'het echie' spelen, zoals gisteren tegen FC Dordrecht. Dat wil ik nog veel meer, en dat ligt aan mezelf en aan de trainer, als hij me een kans geeft", aldus Elia, die weet dat er hoge verwachtingen zijn rondom zijn persoon. "Ik wil die gewoon waarmaken. Ik heb hier twee jaar getekend en ik wil er voor zorgen dat ik in die twee jaar alles laat zien wat ik kan."

Janssen blij met comeback
Voor Willem Janssen was het duel ook bijzonder, omdat hij zijn rentree maakte na lang blessureleed. "Zo blij als een klein kind om weer een wedstrijd te spelen", glimlachte de routinier (34) op het clubkanaal. "Ik ben geblesseerd geraakt in een bekerwedstrijd, ruim negen maanden geleden. Nu sta ik er in de beker weer. Wat dat betreft is de cirkel weer rond, ja", aldus Janssen, die 75 minuten meedeed. "Conditioneel ging het heel goed. Ik ben over corona heen, drie weken volle bak meegetraind inmiddels. Conditioneel kan ik weer volle bak gaan." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020