Gudde pleit voor solidariteit: "Samen door coronatijd heen"

Gudde pleit voor solidariteit: "Samen door coronatijd heen"

28 oktober 2020 – Eric Gudde heeft in een gemeenschappelijke call een beroep gedaan op de onderlinge solidariteit van de clubs in Nederland. De directeur van de KNVB wil dat in moeilijke tijden er in elk geval onderling geen bonje komt, zoals eerder tussen De Graafschap en NAC Breda wel gebeurde. "Zie deze call als een pleidooi dat we echt met z'n allen samen door de coronatijd heen moeten."Dat schrijft het Algemeen Dagblad over de online meeting. "Laten we er alles aan doen om de uitzonderingspositie die we als voetbalbranche hebben gekregen, waar te maken. 95 procent je best doen om protocollen na te leven is goed en knap, maar iedereen moet naar 100 procent streven", zei Gudde tijdens de call over de coronabesmettingen in de Eredivisie. Onder andere AZ en PSV kampen met veel positieve tests.

"Je vergeet allemaal wel eens iets, zelfs ministers overkomt dat, maar ga niet vanuit teleurstelling elkaar onderling verwijten maken. En laat het bij clubs niet alleen de verantwoordelijkheid zijn van teammanagers en de medische staf om op de protocollen te wijzen", aldus Gudde, die snapt dat de clubs en spelers via de FIFPRO hebben gevraagd om het aantal oefeninterlands te schrappen. Dat wordt echter een lastig verhaal. 

"De UEFA heeft afspraken met bonden collectief verankerd in contracten. In november speelt Oranje bijvoorbeeld vriendschappelijk tegen Spanje. Weinig mensen beseffen het, maar die wedstrijd telt dus 'gewoon' mee voor de wereldranglijst, die straks in december de basis vormt voor de potindelingen bij de loting voor de kwalificatie-cyclus voor het WK van 2022", licht Gudde toe. "De beste tien landen van de wereldranglijst komen in pot 1 bij de loting." Momenteel staat Oranje op de vijftiende plaats op de ranking.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020