De tops en flops uit de tweede Champions League-speelronde

29 oktober 2020, 12:21

De Champions League-wedstrijden volgen zich in rap tempo op. Na de eerste speelronde van vorige week waren deze week de tweede speelronde-duels te zien en die leverden het nodige spektakel op. Ajax pakte een punt in Bergamo en FC Barcelona versloeg Juventus, maar uiteraard gebeurde er nog veel meer. FCUpdate.nl kijkt naar de uitblinkers én de tegenvallers. 

Tops

1. João Félix 

Mede door zijn twee doelpunten noemde Diego Simeone het optreden van winnaar van de Golden Boy Award zijn beste in dienst van Atlético Madrid. Na het moeizame eerste seizoen liet de Portugese superster zien waarom de Spaanse grootmacht ruim 120 miljoen euro voor hem heeft betaald. Toch werd de mooiste actie van de avond van João Felix niet beloond: een fabuleuze omhaal eindigde op de lat. 

2. Duván Zapata

3. Marcus Rashford

Een lesje invallen voor gevorderden, gaf Rashford op Old Trafford weg. De Engelse spits kwam na 63 minuten binnen de lijnen bij een 1-0 voorsrpong en leidde zijn ploeg met een hattrick naar een eenvoudige 5-0 zege op RB Leipzig. Daarmee tekende de Engelsman voor zijn eerste drieklapper ooit. Het was waarschijnlijk toch ergens een pijnlijke constatering voor Donny van de Beek, die kort na de komst van Rasford naar de kant werd gehaald.

4. Luuk de Jong

Het ziet er zo ogenschijnlijk eenvoudig uit, maar het verraadt pure klasse. Een vroege voorzet van linksback Marcos Acuna zette Luuk de Jong oog in oog met de doelman. Wat volgde, was een combinatie van doelgerichtheid en techniek. De spits schoot de voorzet met binnenkant voet achter de doelman van Stade Rennes, waardoor de Oranje-international opnieuw uitgroeide tot de grote man bij Sevilla. De balans tot nu toe? Vier treffers. Niet slecht voor een spits die het volgens veel mensen niet zou gaan redden bij de Spaanse subtopper.

5. Danny Makkelie

Flops

1. Karim Benzema

2. Perr Schuurs

De centrale verdediger van Ajax is snel, krachtig, lang en beschikt over een geweldige trap. Maar wedstrijd op wedstrijd maakt hij verdedigend een foutje. Vorige week tegen Liverpool lag hij aan de basis van het enige tegendoelpunt en ook tegen Atalanta ging hij bij beide treffers niet vrijuit. De eerste keer kon Duvan Zapata achter hem inkoppen, de tweede keer bleef hij te lang met Daley Blind op dezelfde lijn staan. Hoewel hij ook twee prachtige aanvallende rushes had, begint het uiteindelijk bij verdedigen. En dat doet Schuurs te weinig overtuigend.

3. Reeks Olympique Marseille

Dat Olympique Marseille verloor in eigen huis van Manchester City is geen schande, maar het is onderdeel van een reeks waar de Franse club niet bepaald trots op kan zijn. In de laatste elf (!) wedstrijden die het in de Champions League gingen zodoende verloren. In 2012 werd het uitgeschakeld in de knock-outfase, een jaar later werden alle groepsduels verloren en tot dusver staat de teller ook nog steeds op nul. Als in de dubbele ontmoeting met FC Porto ook tweemaal wordt verloren, dan is het een verbetering van het all time negatieve record. Alleen Anderlecht (twaalf nederlagen op rij) deed het tot dusver nóg slechter in het verleden van het miljardenbal… 

4. Álvaro Morata

Danny Makkelie

Danny Makkelie

5. Club Brugge

'Het Ajax van België', noemde Noa Lang zijn nieuwe werkgever Club Brugge. De club werd in drie van de laatste vier seizoenen landskampioen, maar slaagt er maar niet in om potten te breken in de Champions League. Vorig seizoen bleef de teller staan op drie punten in de groep. Vorige week werd er gewonnen uit bij Dinamo Kiev en dat was uiteraard een goede prestatie, maar woensdag viel het niet mee wat Club Brugge op de mat legde tegen Lazio. Voor de neutrale toeschouwer lijkt 1-1 een aardig resultaat, maar dat was het niet. Door corona en blessures miste Lazio namelijk liefst 11 (!) spelers in Brugge. Onder meer Luis Alberto, Ciro Immobile en keeper Thomas Strakosha ontbraken. Brugge had van de buitenkans moeten profiteren, maar deed dat niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen