Ook Viergever besmet bij PSV en ontbreekt, Götze wel in selectie

Ook Viergever besmet bij PSV en ontbreekt, Götze wel in selectie

28 oktober 2020 – PSV heeft een volgend coronageval in de A-selectie geconstateerd. Nick Viergever heeft een positieve test afgelegd en ontbreekt donderdagavond daarom voor het Europa League-duel met Omonia Nicosia. De selectie van trainer Roger Schmidt wordt enorm geplaagd door het coronavirus: er zijn slechts drie vaste verdedigers over die in het vliegtuig stappen naar Cyprus.Dan gaat het om Olivier Boscagli, Philipp Max en Jordan Teze, waar vanuit het beloftenteam Luis Felipe bijgekomen is om in elk geval meerdere opties te hebben achterin. Omdat ook Pablo Rosario, Cody Gakpo, Timo Baumgartl, Joël Piroe en Denzel Dumfries afwezig zijn vanwege een positieve test, zitten ook bijvoorbeeld Richard Ledezma en Ismael Saibari in de groep van Schmidt, die met twintig spelers het vliegtuig instapt.

Onder hen is ook Mario Götze. De ervaren Duitse middenvelder viel vorige week tegen Granada halverwege uit met lichte spierklachten nadat hij PSV op voorsprong had geschoten. Om die reden ontbrak hij afgelopen weekend tegen Vitesse ook, maar hij reist in elk geval mee met de Eindhovenaren naar Cyprus. Of hij fit genoeg is om te spelen, zal moeten blijven.

Lees ook: Gerbrands over Europese trips PSV: "Verantwoordelijk gedrag"

Érick Gutiérrez, Marco van Ginkel en Armando Obispo ontbreken eveneens nog altijd in de selectie van Schmidt vanwege blessureleed. Daarnaast is er een stadlid achtergebleven in Eindhoven, vanwege een coronabesmetting. Schmidt heeft vooral achterin een puzzel te leggen: afgelopen weekend speelde middenvelder Mauro Júnior als rechtschter op de plek van Dumfries. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020