FC Utrecht's eerste keeper Nijhuis krijgt vertrouwen na flaters

FC Utrecht's eerste keeper Nijhuis krijgt vertrouwen na flaters

28 oktober 2020 – Op de dag dat trainer John van den Brom doelman Thijmen Nijhuis (22) uitriep tot eerste keeper van FC Utrecht, ging de doelman 's avonds tweemaal pijnlijk in de fout tegen FC Dordrecht. De ketsers bleven in de KNVB Beker weliswaar zonder gevolgen, maar de doelverdediger weet dat het beter moet. Voorlopig krijgt hij daarvoor nog de kans in het doel van de Domstedelingen. "Natuurlijk moet het beter, dit is niet mijn niveau", erkende Nijhuis na zijn optreden tegenover FOX Sports. "Ik zie er bij de tegentreffer niet goed uit. Die moet ik gewoon pakken. Maar het is goed dat het nu tegen FC Dordrecht gebeurt, zodat ik er zondag weer sta." De jeugdinternational staat in het doel sinds concurrent Maarten Paes langs de kant stond vanwege corona en hield het vertrouwen. 

Dat blijft voorlopig het geval, want Van den Brom gaat niet direct zijn keuze voor Nijhuis terugdraaien. "Als een keeper een fout maakt, dan is het meestal ook meteen een doelpunt", verdedigde de coach zijn doelman enigszins. "Het loopt nu goed af, maar voor Thijmen is het heel vervelend. Of ik weer terugwissel? Nee, het moet geen tombola worden in het doel. Maar Nijhuis heeft geen eeuwig krediet."

Lees ook: Nijhuis krijgt vertrouwen en blijft eerste doelman Utrecht

Nijhuis, net als Paes 22 jaar, houdt dus voorlopig nog wel het vertrouwen van Van den Brom. Vorig seizoen nam Paes bij FC Utrecht de plek onder de lat over van David Jensen, de Deense doelman die inmiddels onder contract staat bij New York Red Bulls. In de winter raakte hij geblesseerd, waarop FC Utrecht besloot Jeroen Zoet voor een half jaar te huren van PSV.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020