Spoorboekje: Nederlandse clubs in actie in Europa League

Spoorboekje: Nederlandse clubs in actie in Europa League

29 oktober 2020 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 29 oktober. 
Nieuws

Duidelijkheid over loting KNVB Beker
De KNVB komt vandaag met meer duidelijkheid over de bekerloting die komende zaterdag gepland staat. Mogelijk wordt deze verplaatst vanwege het feit dat er nog veel onzekerheden zijn wat betreft de deelnemende amateurploegen. De bekerduels staan gepland voor 1 en 2 december, maar het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat deze duels door mogen gaan. Eerder gaf de KNVB al te kennen dat amateurs uit het toernooi worden gehaald als zij begin december de competitie nog niet hebben hervat.


Specials

Tops en flops uit de Champions League
De Europese weken vliegen razendsnel om, want de tweede Champions League-ronde zit er alweer op. En dat betekent een nieuwe tops en flops, waar onder andere aandacht is voor Ajax, Real Madrid, FC Barcelona en nog veel meer items. Zoals elke week zet FCUpdate.nl alles weer op een rijtje!

Wedstrijden

Feyenoord – Wolfsberger AC (18.55 uur)
Feyenoord heeft weliswaar nog geen grote coronaproblemen, toch is het aantal afwezigen inmiddels al flink opgelopen. Sven van Beek, Robert Bozeník, Leroy Fer, Luis Sinisterra, João Teixeira en Nicolai Jørgensen zijn er in elk geval niet bij vanwege blessures, terwijl Marcos Senesi is geschorst, waardoor Dick Advocaat moet improviseren. Hoewel opponent Wolfsberger AC ook niet in grootse vorm is, wordt dat nog een lastig karwei genoeg. 

Omonia Nicosia – PSV (21.00 uur)
Zonder Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joel Piroe en Maxime Delanghe vanwege coronabesmettingen en Érick Gutiérrez, Marco van Ginkel en Armando Obispo vanwege blessureleed, moet PSV een goed resultaat halen op bezoek in Cyprus. Door de nederlaag vorige week in eigen huis tegen Granada is de nood hoog om punten te pakken. Voordeel is dat Mario Götze er weer bij is...

AZ – NK Rijeka (21.00 uur)
Hoe staat AZ ervoor richting de belangrijke wedstrijd tgen NK Rijeka? Omdat Real Sociedad vorige week in blessuretijd afrekende met de Kroatische opponent, moet Arne Slot met zijn elftal winnen om de zege op Napoli ook echt wat waard te laten zijn. Feyenoord remiseerde vorige week met de koploper van Kroatië, NK Rijeka staat 'slechts' op de vierde plaats, mede omdat ze dit weekend vrij waren. Uitgerust komen ze om die reden zeker naar Alkmaar...

Voetbal op tv

18.55 uur: Feyenoord – Wolfsberger AC, RTL 7, live verslag van het duel in Europa League
18.55 uur: Antwerp FC – Tottenham Hotspur, FOX Sports 1, live verslag van het duel in Europa League
21.00 uur: AC Omonia – PSV, RTL 7, live verslag van het duel in Europa League
21.00 uur: AZ – NK Rijeka, FOX Sports 1, live verslag van het duel in Europa League
21.00 uur: Real Sociedad – Napoli, FOX Sports 4, live verslag van het duel in Europa League

  

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020