ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Gerbrands over Europese trips PSV: "Verantwoordelijk gedrag"

Gerbrands over Europese trips PSV: "Verantwoordelijk gedrag"

28 oktober 2020 – PSV-directeur Toon Gerbrands snapt dat er veel bezorgdheid is over het Europese voetbal van de Nederlandse clubs - onder wie van de Eindhovenaren -, maar stelt dat het nog wel verantwoord is. Hoewel de club momenteel met flink wat coronagevallen kampt, denkt hij dat de protocollen sterk genoeg zijn. "Van ons wordt verantwoordelijk gedrag verwacht."Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het betaald voetbal mag - in tegenstelling tot andere bedrijfstakken en de meeste (amateur)sporten - doordraaien. Van ons mag dus ook iets verwacht worden", stelt hij desgevraagd. Hoewel er bij PSV de nodige besmettingen zijn momenteel, verzekert Gerbrands dat men zich zo goed mogelijk aan de regels houdt.

"Iedereen bij de club doet er namelijk alles aan om een besmetting te vermijden, is mijn indruk. Ik ook. Heb je dat gedaan en toch het virus opgelopen, dan wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt. Hoewel ik geen viroloog ben, weet ik wel dat honderd procent veiligheid niet bestaat", aldus Gerbrands. "Ik ga uit van de professionaliteit van onze spelersgroep, die continu gewaarschuwd wordt en ook verantwoordelijkheid moet nemen."

Over de Europese ritjes voor de Europa League is eveneens veel te doen, omdat het voor de gewone burger vrijwel verboden is om te reizen naar landen als Cyprus. Toch is het voor PSV relatief veilig in een reisbubbel. "We komen in een vliegtuig, in een hotel. Zeg het maar. De risico's zijn niet volledig te elimineren. Wel kun je ze minimaliseren en daar zijn we volop mee bezig."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020