FC Emmen
0 – 3
Ajax
ADO Den Haag
0 – 0
SC Heerenveen

Klaassen baalt na remise: "Voelt nu als een nederlaag"

Klaassen baalt na remise: "Voelt nu als een nederlaag"

28 oktober 2020 – Davy Klaassen was teleurgesteld na de 2-2 remise van Ajax op bezoek bij Atalanta Bergamo dinsdagavond. Vooral de manier waarop de overwinning uit handen werd gegeven in de tweede helft deed de middenvelder pijn. "Ik denk dat we gewoon de 0-3 moeten maken. Dit voelt nu als een nederlaag."Dat stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over het gelijke spel. "Dat is niet zo raar, toch?", vraagt Klaassen zich hardop af. "In het begin hadden we het wat moeilijk, maar daarna zitten we goed in de wedstrijd. Tegen een team als Atalanta, dat continu één op één speelt, is het moeilijk om altijd de controle te houden. Dan krijg je af en toe een heen-en-weer-wedstrijd."

Ajax bleef overeind en maakte aan de andere kant zeer effectief twee doelpunten. In de tweede helft kreeg Perr Schuurs dé kans op de 0-3. "En dan is het wel klaar", dacht Klaassen. "Dat we het niet mogen weggeven, is duidelijk. Je moet scherp blijven want het komt niet vanzelf. Dat hebben we ook gezien. In het laatste half uur wilden beide teams voor de winst gaan. Af en toe echt open wedstrijd waarbij beide teams mogelijkheden hadden om echte kansen uit te spelen."

Lees ook: Krantenoverzicht: 'Ajax geeft ultieme kans op zege weg'

Volgens Klaassen is er zeker nog kans op het bereiken van de volgende ronde in de Champions League, mits er goede resultaten worden gehaald tegen FC Midtjylland in de dubbele ontmoeting. "Maar we hadden er na deze wedstrijd beter voor moeten staan", baalde de Ajacied duidelijk over het resultaat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020