Clark klaar bij Vitesse: "Past niet in ons technisch beleid"

Clark klaar bij Vitesse: "Past niet in ons technisch beleid"

28 oktober 2020 – Max Clark (24) is persona non grata momenteel bij Vitesse. De Engelse linksachter had de laatste jaren geregeld nog een basisplaats bij de Arnhemmers, maar in juli was na de komst van Maximilian Wittek al duidelijk dat er voor hem geen speeltijd meer inzat dit seizoen. Zelfs jeugdspeler Million Manhoef is de back gepasseerd in de achting. Momenteel verblijft Clark zelfs in Engeland.Dat schrijft De Gelderlander. Dat doet hij overigens met toestemming van Vitesse, in verband met het coronavirus. Als hij nog terugkeert in Arnhem, sluit hij ook nog eens aan bij het beloftenteam. "Op 23 juli, met de komst van Wittek, heb ik duidelijk gemaakt wat onze sportieve plannen waren", stelt technisch directeur Johannes Spors. "Daarna heeft het management van Clark ruim de tijd gehad om een transfer te verwezenlijken. Maar het is doodstil gebleven. Wij maken verder keuzes. Clark past niet in ons technisch beleid. Dit hoort ook bij profvoetbal."

Spors bood Clark aan om zijn contract te ontbinden bij Vitesse, maar dat weigerde de verdediger. Een serieus bod voor zijn diensten is er nooit gekomen. Spors: "De zomer was nadelig voor hem. Er waren door corona veel spelers op de markt. Maar clubs zijn huiverig om contracten aan te bieden. Daarmee is dit wellicht kapitaalvernietiging. Maar soms vallen zaken nu eenmaal zo uit."

Dat Wittek en Manhoef langdurige contracten hebben bij de Arnhemmers en Clark na dit jaar over een aflopende verbintenis beschikt, helpt ook niet mee voor de Engelsman. In twee seizoenen kwam hij tot 57 duels namens Vitesse, dit voetbaljaar kwam hij onder Thomas Letsch nog niet in actie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020