Teleurstelling overheerst bij Ten Hag: "Moesten 0-3 maken"

Teleurstelling overheerst bij Ten Hag: "Moesten 0-3 maken"

27 oktober 2020 – Vooraf was een remise op bezoek bij Atalanta Bergamo misschien geen slecht resultaat voor Ajax, maar na de 2-2 van dinsdag overheerste toch de teleurstelling bij de Amsterdammers. Erik ten Hag is van mening dat hij zijn ploeg een mooie kans om zeep heeft geholpen."Ik ben teleurgesteld. We begonnen niet goed, maar grepen daarna de controle", zei Ten Hag na het duel op de persconferentie. "Het is niet gemakkelijk om tegen Atalanta te spelen, maar we hadden de 0-3 moeten maken. Het was een intense pot voetbal. Zij begonnen sterk in de tweede helft en wij hadden het daar simpeler moeten houden. Dit is geen slecht resultaat, maar met een 0-2 voorsprong wil je meer halen. Na de 0-2 dachten we dat we de punten konden pakken. We hadden toen meer initiatief moeten nemen, want anders win je hier niet."

Ten Hag gaf toe dat de 2-2 van Duvan Zapata te makkelijk viel. De spits kreeg een vrije doortocht en schoot hard raak. "Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar hij kreeg duidelijk teveel vrijheid", zag de coach. Hij liet zich ook nog kort uit over het incident voor de wedstrijd. De bus van Ajax werd toen bekogeld door fans van Atalanta, maar Ten Hag weigerde daar veel woorden aan vuil te maken. "Ik hoorde iets en zag wat fans van Atalanta."

Antony
Bij Ajax viel Antony in blessuretijd uit met een op het oog ernstige blessure. De kwetsuur lijkt echter mee te vallen, zei de trainer. "Hoewel het een ernstige overtreding was en de nopafdrukken aan de zijkant van zijn been staan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020