KNVB ziet geen reden voor stilliggen betaald voetbal: "Niet zinvol"

27 oktober 2020, 18:28

Ook nu het met de coronabesmettingen in Nederland niet goed gaat, is het volgens de KNVB niet nodig om het betaald voetbal een halt toe te roepen. In de competities vonden bij diverse clubs meerdere besmettingen plaats, maar ook dat is volgens de bond geen reden om niet op deze voet door te gaan.

Uiteraard zijn er zorgen, maar het is volgens de KNVB niet nodig om tot verdere maatregelen te komen. Ook niet als er eventueel landelijk strengere maatregelen komen. Ook tijdens een eventuele lockdown zou het voetbal gewoon door kunnen gaan, meldt de KNVB. "Het stilleggen van het betaald voetbal is weinig zinvol omdat het om een hele kleine groep spelers gaat, die nauwelijks in de openbare ruimte komt en met eigen vervoer reist", zegt een woordvoerder van de KNVB dinsdag tegen NU.nl. "De impact op de volksgezondheid is dus te verwaarlozen."

De KNVB is zelf ook niet van plan om de protocollen die er op dit moment liggen, verder aan te scherpen. "Met de uitvoerige protocollen zijn de basisregels op de clubs gewaarborgd. Dankzij alle genomen maatregelen worden besmettingen juist voorkomen. Ook spelers zonder klachten worden minimaal eenmaal per week getest en als de uitslag toch positief is, dan kunnen zij direct worden geïsoleerd van de rest", vervolgt hij. "In de samenleving worden alleen mensen met klachten getest. Het betaald voetbal levert dus ook nieuwe inzichten op."

Lees ook: Corona en voetbal: moet er wel doorgespeeld worden?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen