FC Emmen
0 – 4
Ajax
ADO Den Haag
1 – 0
SC Heerenveen

Klaiber onder indruk van Antony: "Gruwelijk in de één-tegen-één"

Klaiber onder indruk van Antony: "Gruwelijk in de één-tegen-één"

27 oktober 2020 – In zijn eerste weken als speler van Ajax heeft Sean Klaiber bewondering gekregen voor Antony. De buitenspeler uit Brazilië werd in de zomer gepresenteerd als topaankoop bij Ajax en Klaiber heeft al snel kennis kunnen maken met zijn ploeggenoot, met wie hij tegen VVV-Venlo (0-13) de rechterkant bestreek.De van FC Utrecht overgekomen verdediger vindt Antony een waanzinnige indruk maken. "Antony is één-tegen-één niet te houden. Echt bizar! Ik heb op de training nog niet direct op hem gestaan, maar deze man is gruwelijk in één-tegen-één. Ik probeer het duel op de training nog even uit te stellen en ik geef zeker niet bij voorbaat op, maar het wordt wel lastig, haha", lacht hij in gesprek met Ajax Life.

Ook op persoonlijk vlak is Klaiber onder de indruk van zijn teamgenoot. "Antony is een heel vriendelijke jongen, die graag wil leren en aangeeft wat hij wil. Hij wil de bal hebben. De hele tijd! Mijn taak is om hem zoveel mogelijk te voeden en in zijn spel te brengen. Als hij begint te draaien, draait het team ook. En ik dender er zelf graag overheen, als het kan. Voor mij is het geen probleem om grote afstanden af te leggen."

Klaiber moet bij Ajax een hoger niveau aantikken en speelt met betere teamgenoten. "Het is echt genieten wat ik Antony allemaal zie doen, maar ik geniet ook van Daley Blind die mee opkomt als verdediger en zelfs scoort. Iedereen van deze ploeg heeft zijn kwaliteiten. Ik kom van FC Utrecht en dan is het vooral belangrijk dat het team goed in elkaar zit voordat je naar een overwinning toe kunt werken, maar bij Ajax kunnen jongens het gewoon in hun eentje bepalen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020