Juventus wacht coronatest Ronaldo in spanning af

Juventus wacht coronatest Ronaldo in spanning af

27 oktober 2020 – Cristiano Ronaldo is er mogelijk toch bij als Juventus het woensdag in de Champions League opneemt tegen FC Barcelona. De Italianen zijn in afwachting van de uitslag van de laatste coronatest. Vanavond wordt waarschijnlijk duidelijk of Ronaldo ingezet kan worden.Een kleine week geleden schreven Spaanse media dat eeuwige rivalen Ronaldo en Lionel Messi komende woensdag niet op één veld zouden staan. De Portugese aanvaller werd opnieuw positief getest op corona en had, om de wedstrijd te kunnen spelen, een week voor de ontmoeting met Barça een negatieve test moeten overleggen.

Trainer Andrea Pirlo blikte dinsdagmiddag vooruit op de wedstrijd tegen FC Barcelona en sprak de hoop uit dat hij toch een beroep kan doen op Ronaldo. "We wachten op het resultaat van de test, vanavond hebben we een definitief antwoord. Als de uitslag negatief is, zullen we zien wat we doen. Alles ligt nog open. Het is natuurlijk lastig om na twee weken niet te hebben getraind de hele wedstrijd te spelen", aldus de coach.

Pirlo zal tegen FC Barcelona nog geen beroep doen op Matthijs de Ligt, daar de medische staf nog geen groen licht heeft gegeven. De Nederlandse centrumverdediger nadert zijn rentree na een schouderoperatie. Achterin heeft Pirlo wat probleempjes: Giorgio Chiellini is ook niet inzetbaar en Leonardo Bonucci kampt met (lichte) klachten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020