Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
2 – 0
Noorwegen (dames)

Onana ontkent: "Strafschop nemen was nooit een optie"

Onana ontkent: "Strafschop nemen was nooit een optie"

27 oktober 2020 – Na de historische nederlaag tegen Ajax werd VVV-doelman Delano van Crooij getroost door collega-doelman André Onana. Een dag later vroeg de VVV-goalie zich af of de actie van de Kameroener wel oprecht was. Bij een 0-9 stand wilde Onana de strafschop nemen die benut werd door Klaas-Jan Huntelaar, zo deed het gerucht de ronde. Tegenover De Telegraaf geeft aan dat daar niks van klopt.

"Het was nooit een optie om die strafschop te nemen", vertelt hij. "Uit respect voor de tegenstander is het geen moment in me opgekomen. Natuurlijk had ik het kunnen doen, maar Delano had het al zwaar genoeg. Zoiets doe je niet. En het was ook belangrijk dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde. Daardoor houdt een spits vertrouwen."

Van Crooij gaf bij NOS Langs de Lijn aan dat hij blij was dat niet Onana, maar Huntelaar bij de strafschop plaats nam achter de bal. "Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel oprecht? Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest", aldus de keeper die dertien keer de bal uit het net moest vissen.

gerelateerd