Straf Auassar gehandhaafd, Sparta ontstemd over VAR

27 oktober 2020, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adil Auassar moet definitief twee wedstrijden toekijken bij Sparta Rotterdam. De tuchtcommissie van de KNVB heeft geoordeeld dat de schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, blijft staan. Daardoor mist de Sparta-captain de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag en het competitieduel met sc Heerenveen.

Sparta Rotterdam maakte maandag bekend het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Auassar niet te acceperen. De middenvelder kreeg een dag eerder een rode kaart tegen Heracles Almelo (1-1) voor natrappen. Na inmenging van de VAR trok Serdar Gözübüyük rood.

De tuchtcommissie van de KNVB boog zich maandagavond over de zaak en oordeelde dat de VAR weliswaar niet alle beelden heeft laten zien aan Gözübüyük, maar dat de actie op zich de schorsing rechtvaardigt. 'Sparta Rotterdam is met name ontstemd over de handelwijze van de VAR, door subjectief de beelden aan de scheidsrechter te tonen. Deze fout is toegegeven door de leiding van het arbitragekorps bij FOX Sports, echter kan dit achteraf niet meer teruggedraaid worden', reageert Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen