ADO Den Haag
1 – 1
SC Heerenveen
VVV-Venlo
0 – 0
PEC Zwolle

Danilo blijft hopen op kans bij Ajax: "Champions League-droom"

Danilo blijft hopen op kans bij Ajax: "Champions League-droom"

27 oktober 2020 – FC Twente draait dit seizoen als een tierelier en dat is mede te danken aan Danilo (21). De van Ajax gehuurde aanvaller maakt een uitstekende indruk voorin bij de Tukkers en hoopt nog altijd op een comeback in Amsterdam. De Braziliaan ziet zichzelf vooral als spits en laat daar bij Ajax nou net nog een vacature zijn.Want de spitspositie bij Ajax is dit seizoen aan veel wisselingen onderhevig: Dusan Tadic, Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad hebben er reeds gespeeld. "Ik denk niet dat ik voortijdig wordt teruggehaald. We zijn een huurcontract van een jaar overeengekomen en dat moet ik nakomen", antwoordt Danilo tegenover de NOS desgevraagd of hij in de winterstop niet al kan terugkeren in de hoofdstad van Nederland.

Na dat jaar is Danilo, die dit seizoen al vijfmaal scoorde en drie assists gaf in zes optredens, dat overigens zeker wel van plan. "Het is mijn droom om te kunnen spelen in de Champions League", zei de buitenspeler, die vorig jaar tegen Getafe in de Europa League wel al speeltijd kreeg van Ertik ten Hag. Dat was als buitenspeler, bij FC Twente wordt hij gebruikt als spits en zo ziet hij zichzelf eigenlijk ook.

"Bij Twente sta ik in de basis. Dat helpt me verder als prof. Ik zie het ook niet als een stap terug. Ik geloof in een mooie toekomst voor mezelf, ben ambitieus en kan hier steeds beter worden", aldus de gehuurde Braziliaan. "Hier bij Twente lekker kan voetballen, kan ik mijn potentieel laten zien en denk ik dat mensen me snel gaan leren kennen." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020