Dest (19) tevreden na eerste maand bij FC Barcelona

Dest (19) tevreden na eerste maand bij FC Barcelona

27 oktober 2020 – Sergino Dest (19) geniet volop bij FC Barcelona. De multi-inzetbare vleugelverdediger heeft zich binnen no time in de basiself van Ronald Koeman gespeeld en speelde afgelopen weekend zijn eerste El Clasico. "Het is heel jammer dat we verloren, maar voor mij is dit het begin. Ik wil heel veel moois bereiken met de club en mezelf goed ontwikkelen."Dat vertelt de oud-Ajacied in gesprek met FOX Sports. "Het is waanzinnig, mijn eerste maand voor FC Barcelona. Een droom die uitkomt", stelt Dest, die zijn debuut maakte tegen Sevilla in de Primera Division. "Volgens mij een sterk begin, ik viel goed in." Een van de geheimen daarin is het feit dat Dest heel veel werkt aan zijn balbehandeling op de trainingen.

"Dat geeft me veel vertrouwen aan de bal in het veld. Dan is het makkelijker met grote spelers te voetballen, dan wanneer je dat zelfvertrouwen niet hebt", legt Dest uit. "Ik ga altijd uit van mijn eigen kwaliteiten, al denk ik soms ook weleens: naar jullie keek ik enkele jaren geleden nog op tv."

Dat er met Frenkie de Jong, Ronald Koeman en Alfred Schreuder meerdere Nederlanders rondlopen bij de Catalaanse club, maakte de stap van Dest alleen maar makkelijker. "Dat is goed voor mij. Het is makkelijker voor mij om met hen te praten, als ik dingen niet begrijp. Al zit ik ook op Spaanse en Catalaanse les, dat vind ik ook belangrijk."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020