Vitesse
0 – 0
AZ

VVV-Venlo likt wonden: "Prettig dat we weer mogen aantreden"

VVV-Venlo likt wonden: "Prettig dat we weer mogen aantreden"

27 oktober 2020 – De blik bij VVV-Venlo gaat weer op vooruit na de historische 0-13 nederlaag tegen Ajax. Dat moet ook wel, want de Venlonaren treden dinsdagavond alweer aan. In de KNVB Beker tegen FC Den Bosch aast de ploeg van trainer Hans de Koning op sportieve revanche.

Natuurlijk is de kater van de afgang tegen Ajax nog niet verdwenen bij VVV. "We moeten het koppie weer omhoog krijgen en de positieve dingen uit de wedstrijden voor Ajax pakken. Het is prettig dat we dinsdag weer mogen aantreden. De druk zal wat hoger zijn, maar anders loop je een hele week tegen de wedstrijd in Groningen aan te hikken. Nu kun je dinsdag revanche pakken met een gretige groep", blikt De Koning op de clubsite vooruit op het bekertreffen.

Ook bij De Koning is de impact van de gigantische afstraffing groot. "Je mag gerust weten dat ik me zaterdag heel verdrietig heb gevoeld", vertelt hij in de dinsdageditie van het Algemeen Dagblad. "Kijk, zelf kan ik zo'n tik best hebben. Ik ben oud, heb als keeper van AZ ook weleens met 9-0 op mijn kloten gekregen van Ajax, en ben als mens eveneens gehard door het leven. Maar voor die gassies vind ik het zo erg dat ze dit mee hebben moeten maken."

"Zoiets raakt me diep, juist omdat ik weet hoe hard ze hun best doen voor VVV. Daarom is het nu belangrijk om veel met die jongens te praten, ze erop te wijzen dat we er ondanks die 0-13 helemaal niet zo gek voor staan in de Eredivisie. We houden vertrouwen", zit De Koning niet bij de pakken neer.

gerelateerd