Lammers schrok wel van 0-13 van Ajax: "Bizar eigenlijk"

Lammers schrok wel van 0-13 van Ajax: "Bizar eigenlijk"

27 oktober 2020 – Sam Lammers schrok afgelopen weekend toch even van de riante overwinning van Ajax in de Eredivisie. De spits van Atalanta Bergamo volgt het Nederlandse voetbal logischerwijs nog op de voet en zag Ajax met liefst 0-13 winnen van VVV-Venlo. "Bizar eigenlijk. En iedereen heeft het meegekregen. Maar je moet er ook niet te veel waarde aan hechten want vandaag wordt een heel andere wedstrijd."Dat vertelt hij tegenover de NOS. Ondanks de monsterzege is Lammers niet bang voor de Amsterdammers. "Ik verwacht dat dat een leuke wedstrijd gaat worden met twee aanvallende ploegen. Ajax heeft indruk gemaakt met afgelopen weekend als toppunt. Zij komen met vertrouwen hiernaartoe. Maar wij zijn goed begonnen in de Champions League en zullen open gaan spelen", beschouwt de aanvaller voor.

Afgelopen weekend stond Lammers voor het eerst in de basisopstelling van Atalanta, maar juist in een wedstrijd waarin veel spelers uit de B-garnituur in actie kwamen tegen Sampdoria. "Dat was een mooie beloning. Al was het resultaat wel minder. Of ik tegen Ajax ook in de basis sta? Deze trainer maakt pas op de dag van de wedstrijd de beslissing. Het is niet zo dat als je een hesje ziet, je het meteen al weet. "

Lees ook: Hateboer: "Ze zeggen dat Ajax hier makkelijk moet winnen"

De voormalig PSV'er maakte afgelopen zomer de transfer naar de Serie A-club en gaf met twee goals in vijf wedstrijden al zijn visitekaartje af. Al is het contact met trainer Gian Piero Gasperini nog weleens lastig, omdat Lammers nog geen Italiaans spreekt. "Maar dan is Marten de Roon vaak aanwezig als tolk. Die helpt dan een beetje met wat de coach van mij wil. Gasperini heeft een heel duidelijke visie en spelbeeld. Alle spelers weten precies wat hij van ze verwacht."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020