Bartomeu stapt niet op en wacht referendum af

Bartomeu stapt niet op en wacht referendum af

26 oktober 2020 – Josep María Bartomeu gooit de handdoek nog niet in de ring. De voorzitter van FC Barcelona heeft maandag bekendgemaakt dat hij niet opstapt. In een referendum zal worden beslist of Bartomeu zijn termijn mag uitzitten.Spaanse media schreven zondag dat Bartomeu serieus overwoog af te treden. Maandag kwam het bestuur van FC Barcelona bij elkaar om een aantal zaken te bespreken, waaronder de toekomst van de voorzitter. Later op de dag maakte Bartomeu tijdens een persconferentie bekend te blijven, ondanks een motie van wantrouwen.

Begin deze maand werden genoeg handtekeningen verzameld om een motie van wantrouwen in te dienen tegen Bartomeu. Het referendum dat naar aanleiding van deze motie van wantrouwen is uitgeschreven, vindt waarschijnlijk plaats op 1 en 2 november. Het is echter nog onzeker of het dan doorgang vindt. Bartomeu zou het referendum vanwege de coronacrisis willen uitstellen. Als bij het referendum tweederde van de socio's zich uitspreekt voor het ontslag van Bartomeu, dan moet de preses vertrekken.

Bartomeu ligt al geruime tijd onder vuur bij FC Barcelona. Dat heeft slechts voor een deel te maken met de tegenvallende sportieve prestaties. Onder meer de soap rond Lionel Messi en de zogeheten Barça-gate hebben het krediet van de voorzitter snel doen afbrokkelen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020