Bosz en Sinkgraven maken sprongetje op de ranglijst

Bosz en Sinkgraven maken sprongetje op de ranglijst

26 oktober 2020 – Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz heeft maandagavond zijn ongeslagen status in de Bundesliga behouden en drie punten bijgeschreven door FC Augsburg met 3-1 te verslaan. Met twee doelpunten was Lucas Alario de grote man bij Die Werkself. Leverkusen maakt door de zege een grote sprong op de ranglijst en bezet nu de vierde plaats.Bij Leverkusen verscheen Daley Sinkgraven maandagavond aan de aftrap. De linksback kreeg deze week goed nieuws vanuit Zeist. Bondscoach Frank de Boer heeft de vleugelverdediger voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Binnenkort krijgt Sinkgraven te horen of hij ook tot de definitieve selectie behoort.

Augsburg startte tegen Leverkusen met Jeffrey Gouweleeuw. Hij zag hoe zijn teamgenoot Raphael Framberger na een kwartier hands maakte en daarmee een strafschop weggaf. Die werd benut door Lucas Alario, die zich met schoten nog een aantal keer vaker liet zien in de eerste helft. Augsburg meldde zich daarentegen nauwelijks in het strafschopgebied van de tegenstander.

Toch kwamen de bezoekers vlak na rust op gelijke hoogte. Daniel Caligiuri ontving de bal in het strafschopgebied, vond de ruimte naast Sinkgraven en schoot raak: 1-1. Toen de aanvaller van Augsburg twintig minuten voor tijd de kans kreeg om zijn team zelfs op voorsprong te zetten, greep Sinkgraven uitstekend in. Een paar minuten later viel het doelpunt aan de andere kant wel. Uit een vrije trap kopte Alario zijn tweede van de avond binnen en bezorgde hij Leverkusen de volle buit. Diep in blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 via Moussa Diaby.

Het Leverkusen van Bosz kan zich nu richten op de wedstrijd van donderdag in de Europa League tegen Slavia Praag. De Duitse club won het eerste groepsduel met 6-2 van OGC Nice.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020