Steijn mokt: "Van tevoren aangegeven dat het onverantwoord is"

Steijn mokt: "Van tevoren aangegeven dat het onverantwoord is"

26 oktober 2020 – NAC Breda treedt maandagavond met een B-team aan tegen Go Ahead Eagles. Niet omdat Maurice Steijn de bekerwedstrijd aangrijpt om te rouleren, maar simpelweg omdat de trainer veel spelers niet tot zijn beschikking heeft. De Bredenaars zijn zwaar getroffen door het coronavirus en merken daar de gevolgen van.NAC Breda speelt in Deventer de derde wedstrijd in zes dagen tijd. Een kleine week geleden kwam de Parel van het Zuiden voor het eerst sinds de corona-uitbraak en quarantaineperiode weer in actie. Tegen SC Cambuur verloor NAC Breda de koppositie in de Eerste Divisie en verloor het met 0-4. Drie dagen later bleek Almere City met 2-0 te sterk. Bovendien raakte in Flevoland een hoop spelers geblesseerd.

Steijn baalt flink van de situatie, zo maakte hij vlak voor de aftrap van het duel met Go Ahead nogmaals duidelijk voor de camera van FOX Sports. "Van tevoren hebben wij aangegeven dat het onverantwoord is om met deze smalle selectie en met zoveel coronagevallen te spelen", mokt Steijn, die aangeeft dat ten opzichte van het duel van vrijdag Moreno Rutten, Robin Schouten, Dion Malone, Kaj de Rooij en Sydney van Hooijdonk ontbreken. "Met de Rooij is het ernstig, die is er voorlopig uit. Van Hooijdonk is afwachten. De andere drie is heel twijfelachtig richting de komende wedstrijden."

Steijn hoopte in Deventer weer een beroep te kunnen doen op Lex Immers en Thom Haye. "Immers en Haye hadden we aan de aftrap verwacht. Zij waren negatief getest, maar vanmiddag is uitgekomen dat de tests toch positief waren en ze van het wedstrijdformulier moesten." Naast de al genoemde spelers ontbreken bij NAC maandagavond ook Colin Rösler, Jethro Mashart, Nacho Monsalve en Roy Kortsmit in De Adelaarshorst.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020