Excelsior bekert als eerste verder na ruime overwinning

26 oktober 2020, 20:36

Excelsior heeft zich als eerste club geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Op eigen terrein was de Rotterdamse club maandagavond veel te sterk voor Helmond Sport. Mede door twee doelpunten van Eerste Divisie-topscorer Elias Mar Omarsson won Excelsior met 4-0.

Excelsior bleek maandagavond een maatje te groot voor de competitiegenoot uit Helmond. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen voor het eerst toesloeg. Op aangeven van Ahmad Mendes Moreira opende Reuven Niemeijer de score. Vlak voor rust verdubbelden de Rotterdammers de marge via Omarsson, die in de competitie tien keer scoorde in negen wedstrijden.

De spits uit IJsland maakte een kwartier na rust zijn tweede van de avond, op aangeven van Siebe Horemans. De wedstrijd werd een aantal minuten later in het slot gegooid door Joel Zwarts, die het vierde Excelsior-doelpunt voor zijn rekening nam.