Late goal verpest eerste basisplaats Veltman in Premier League

26 oktober 2020, 20:23

Brighton & Hove Albion heeft maandagavond verzuimd de tweede overwinning van het seizoen te boeken in de Premier League. Met Joël Veltman als basisspeler gaven The Seagulls in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-1. Brighton was in de eerste helft door een knullige eigen goal in het zadel geholpen.

Veltman startte tegen West Bromwich Albion voor het eerst in de Premier League. De van Ajax overgekomen back verscheen aan de aftrap omdat Lewis Dunk vanwege een schorsing ontbrak. Het was voor Veltman zijn tweede optreden in de Engelse competitie. Twee speelrondes geleden maakte hij op bezoek bij Everton als invaller zijn debuut in de Premier League.

Brighton kwam maandagavond vlak voor rust op voorsprong tegen West Brom. Branislav Ivanovi? probeerde een lage voorzet van Tariq Lamptey van de doellijn te werken, maar de routinier schoot de bal via Jake Livermore per ongeluk in zijn eigen goal. Lang leek het erop dat Brighton de voorsprong vast zou houden, tot de bezoekers acht minuten voor tijd langszij kwamen. Karlan Grant speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoot hard raak.