Ten Hag geïrriteerd na vraag: "We moeten nog voetballen, hè?"

Ten Hag geïrriteerd na vraag: "We moeten nog voetballen, hè?"

26 oktober 2020 – Erik ten Hag heeft maandagavond in Bergamo vooruitgeblikt op de Champions League-ontmoeting met Atalanta. De Ajax-trainer was complimenteus over de Italiaanse tegenstander en reageerde geïrriteerd toen hem werd gevraagd of een gat van zes punten nog te overbruggen zou zijn. "We moeten nog voetballen hè? Dus, zullen we het nog over de wedstrijd hebben? Of wil je vanuit de negativiteit praten? Dat is toch zinloos, je gaat toch uit van winnen?", counterde hij.Want Ajax gaat in de Champions League-wedstrijd vol voor de winst, zo maakte Ten Hag duidelijk. "Iedere wedstrijd gaan we daarvoor, dat doen we altijd. We gaan uit van een positief resultaat en hebben daar alle vertrouwen in", aldus de trainer, die bijval kreeg van Daley Blind. "Natuurlijk beseffen we dat de drie punten ontzettend belangrijk zijn. Maar om nou te zeggen dat het daarna meteen afgelopen zou zijn, dat zeker niet. Volgens mij is het ook bij Atalanta gebeurd dat ze drie wedstrijden verloren en daarna doorgingen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd."

In de Ajax-selectie ontbreekt dinsdag Klaas-Jan Huntelaar, die volgens Ten Hag 'niet wedstrijdfit' is. In Atalanta treffen de Amsterdammers een geduchte tegenstander, weet de coach. "Atalanta heeft een heel attractieve ploeg. Een groot compliment voor de trainer. Hij heeft het opgebouwd, en doorgeselecteerd. Op de transfermarkt zijn ze ook heel succesvol en doen ze het buitengewoon goed. Dat past in hun filosofie. Ze kijken naar de potentie van een speler die in hun stijl van voetbal past en blijkbaar acclimatiseren ze hier goed."

Ook Blind weet dat Atalanta een tegenstander is om mee rekening te houden. "Atalanta heeft vorig seizoen bewezen hoe sterk ze kunnen zijn als team. Ze spelen met veel intensiteit en druk naar voren. Aanvallend voetbal. We hebben ze goed geanalyseerd en weten wat ons te wachten staat. De laatste jaren hebben ze de stijgende lijn omhoog ingezet, dus het komt niet uit het niets dat ze hier staan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020