Kabangu: "Ik heb het overleefd, daar moet ik God voor bedanken"

Kabangu: "Ik heb het overleefd, daar moet ik God voor bedanken"

26 oktober 2020 – Na drie maanden coronaleed keerde Elton Kabangu maandag terug op het trainingsveld van Willem II. De 22-jarige Belgische aanvaller werd zo ziek dat hij op de intensive care belandde. In gesprek met het televisiekanaal van de Tilburgse club vertelt hij hoe zijn laatste maanden zijn geweest.Eind juli was Kabangu de eerste speler van Willem II die positief testte op corona. "Aan het begin was ik in quarantaine en had ik geen symptomen. Daarna werd ik heel erg ziek. Ik heb lang in het ziekenhuis gelegen, dat is niet prettig om mee te maken. Ik vind het bizar, maar ik denk dat het iedereen kan overkomen. Zeker nu ik het zelf heb meegemaakt. Ik heb het overleefd, daarvoor moet ik God bedanken."

Na zijn ziekenhuisopname ziekte Kabangu thuis uit. "De trap opgaan was al moeilijk, dan was ik kortademig. De spiertjes zijn wat weg, want ik heb natuurlijk lang stilgezeten. Maar de kilo's die ik heb verloren, heb ik al bijna terug. Ik ben goed verzorgd door mijn moeder, zij heeft alles voor me gedaan."

Kabangu vond het fantastisch om eindelijk weer op het trainingsveld te staan. "Ik heb er vertrouwen in dat ik met de juiste begeleiding en trainingsopbouw weer op het niveau kom dat nodig is om wedstrijden te spelen. Daar kijk ik erg naar uit, want ik heb het voetbal erg gemist."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020