Emanuelson waarschuwt Ajax voor 'sluwe' Atalanta-captain

Emanuelson waarschuwt Ajax voor 'sluwe' Atalanta-captain

26 oktober 2020 – Urby Emanuelson zal dinsdagavond met bijzondere interesse de verrichtingen bij het Champions League-duel tussen Atalanta en Ajax volgen. Het is een speciale wedstrijd voor de 34-jarige middenvelder, daar hij bij beide clubs een verleden heeft. In gesprek met Ajax TV blikt Emanuelson vooruit op de ontmoeting in Bergamo en waarschuwt hij de Amsterdammers voor de aanvoerder van de Italiaanse tegenstander.Emanuelson speelde in 2015 een half jaar voor Atalanta, toen nog een laagvlieger in Italië. Dat zijn oude club nu meedraait in de top van de Serie A, verbaast de linkspoot niet. "Ik merkte dat er een bepaalde structuur en een idee achter zat. Ze waren toen al aan het opbouwen, met jonge, onbekende spelers. Qua scouting was het wel op orde", aldus Emanuelson. "Ik vind het mooi om te zien dat een relatief kleine club met de grote jongens mee kan doen. Slimme spelers die nét niet bij een topclub spelen halen ze binnen en daarmee doen ze het hartstikke goed."

Drie van de spelers die zich bij Atalanta sterk hebben ontwikkeld, zijn Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en halve Nederlander Robin Gosens. "Voor mij is het best verrassend om te zien hoe goed ze het doen. Marten de Roon speelt er al wat langer en wordt enorm gewaardeerd, ook als je de Italiaanse kranten leest. Het is een steunpilaar en een belangrijke schakel. De backs stomen op over de flanken en zijn met goals en assists best bepalend."

Emanuelson is benieuwd naar de wedstrijd van dinsdagavond. "Hoe ik Ten Hag ken, kan het weleens een tactisch spelletje worden. Ik ben best benieuwd hoe dat wordt ingevuld. 3-4-3 tegen 4-3-3 is niet makkelijk, voor beide partijen. Als Ajax aan de bal is voor Atalanta niet en als Atalanta de bal heeft voor Ajax niet. Dus dat zou best een schaakspelletje kunnen worden", vervolgt Emanuelson, die Ajax waarschuwt voor Papu Gómez. "Die ken ik nog vanuit mijn tijd bij Atalanta. Dat is de sterspeler van de groep, hij draagt zelfs de aanvoerdersband, wat ik niet had verwacht. Hij was niet iemand die op de voorgrond trad. Met muziek was hij wel een gangmaker, je weet hoe Zuid-Amerikanen zijn… Het is mooi om te zien hoe hij er nu voor staat. Hij is een heel goede, sluwe speler voor wie Ajax moet oppassen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020