Michel Vorm (37) hangt handschoenen aan de wilgen

Michel Vorm (37) hangt handschoenen aan de wilgen

26 oktober 2020 – Michel Vorm zegt het profvoetbal vaarwel. De 37-jarige doelman zat sinds zijn vertrek bij Tottenham Hotspur zonder club en heeft maandag besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan.In 2005 debuteerde Vorm in dienst van FC Utrecht in het betaalde voetbal. Zes jaar later, met een huurjaar bij FC Den Bosch tussendoor, verkaste hij naar Swansea City. In Welshe dienst verdiende hij een transfer naar Tottenham Hotspur, waar de vijftienvoudig Oranje-international zes jaar de tweede doelman achter Hugo Lloris was.

'Ik ben dankbaar dat ik voor al deze clubs heb gespeeld en vereerd dat ik mijn land heb mogen vertegenwoordigen op verschillende toernooien. Dat ik voetbalgeschiedenis heb geschreven met mijn land is waar ik ook dankbaar voor ben. Het winnen van het EK Onder-21, de zilveren medaille op het WK in 2010, een bronzen medaille op het WK in 2014 en het spelen van het laatste WK', schrijft hij met een knipoog.

Vorm, vorige week 37 geworden, gaf na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur aan open te staan voor een terugkeer in de Eredivisie. Nu, aantal maanden later, hangt hij zijn handschoenen aan de wilgen. 'Bedankt voor dit hoofdstuk.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020