FC Twente zonder Drommel, Van den Brom rouleert niet veel

FC Twente zonder Drommel, Van den Brom rouleert niet veel

26 oktober 2020 – FC Twente moet het dinsdagavond tegen De Graafschap in de KNVB Beker stellen zonder Joël Drommel. De doelverdediger van de Tukkers kampt met lichte klachten en ontbreekt om die reden bij het elftal van trainer Ron Jans.  Zodoende maakt Jeffrey de Lange (22) zijn debuut in het betaalde voetbal onder de lat van FC Twente.Dat heeft de coach van FC Twente laten weten op de clubsite. Afgelopen weekend kon Drommel de doeltrappen al niet meer nemen, waardoor Jans geen risico wil lopen in aanloop naar het treffen met PEC Zwolle. Om die reden is ook middenvelder Jesse Bosch niet van de partij.

Ondanks de afwezigen neemt Jans het bekertoernooi zeer serieus. "Het hoogtepunt in mijn trainerscarrière was het winnen van de KNVB Beker, dat zal ik nooit vergeten. Dat wil ik graag doorgeven aan de jongens, zes wedstrijden en je hebt een geweldige prestatie neergezet en een geweldig feest", aldus de coach, die op zijn hoede is voor De Graafschap. "Een geduchte tegenstander. Een ervaren ploeg met veel lengte."

Van den Brom laat FC Utrecht in tact
Waar er bij FC Twente dus wel wat veranderingen zijn, geldt dat voor FC Utrecht vermoedelijk minder op bezoek bij FC Dordrecht, zo kondigt trainer John van den Brom aan. "Ik ga sowieso niet heel veel veranderen. Zoveel wedstrijden hebben we nog niet gespeeld dus het vasthouden van ritme is belangrijk en het vasthouden van het goede gevoel van zaterdag is ook belangrijk", stelt hij tegenover RTV Utrecht.

Alleen de spelers die niet helemaal fit zijn of voor wie drie wedstrijden binnen een week te veel is, krijgen mogelijk rust bij FC Utrecht. De laatste weken afwezige Mimoun Mahi en Adrian Dalmau hebben de training weliswaar hervat, maar zullen nog niet van de partij zijn op De Krommedijk.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020