Atalanta zonder De Roon tegen Ajax door liesblessure

Atalanta zonder De Roon tegen Ajax door liesblessure

26 oktober 2020 – Marten de Roon (29) ontbreekt definitief tijdens de ontmoeting met Ajax van dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse middenvelder viel afgelopen weekend tegen Sampdoria uit met een liesblessure. Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini heeft laten weten dat de Nederlander er niet bij is.  Dat deed hij tijdens de persconferentie, waarop ook Hans Hateboer aanschoof. Toch ging het grotendeels over een andere Nederlander, namelijk De Roon, die afgelopen weekend uitviel met een liesblessure. "Maar we hebben het vaker zonder De Roon moeten doen, toen we hem rustgaven. Dat ging ook goed", zei Gasperini. "Uiteraard vinden we het wel erg jammer dat hij er niet bij is. Dat is een gemis voor ons." Aleksej Mirantsjoek is daarentegen juist weer beschikbaar na een blessure. 

Sowieso heeft Atalanta Bergamo het lastig in Italië: de laatste twee duels werden verloren. Napoli (4-1) en Sampdoria (1-3) waren te sterk voor I Nerazzurri, dat in de Champions League wel met 0-4 bij FC Midtjylland won. Tegen Ajax verwacht Gasperini een lastig karwei. "Maar wij zijn niet het Ajax van Italië, wij spelen tactisch heel anders", zei de oefenmeester, die ook werd gevraagd naar de overwinning van Ajax afgelopen weekend.

"Dat geeft aan dat het een goede ploeg is, ook gezien de wedstrijd tegen Liverpool", zei Gasperini. "De Champions League is anders dan de Eredivisie, het wordt een moeilijke uitdaging voor ons allebei. Het is een ander duel vergeleken met Sampdoria, dat vooral heel erg in de verdediging ging. Tegen Ajax zal het meer een open wedstrijd worden met teams die willen aanvallen." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020