Compliment voor Memphis: "Hij is de leider van het elftal"

Compliment voor Memphis: "Hij is de leider van het elftal"

26 oktober 2020 – Memphis Depay heeft grote complimenten ontvangen na zijn uiterst sterke optreden tegen AS Monaco in de Ligue 1 zondagavond. De Nederlander maakte het openingsdoelpunt en vervulde sowieso een voortrekkersrol voor zijn elftal. "Hij neemt onze ploeg op sleeptouw. Hij is de captain en de leider van het elftal", loofde trainer Rudi García de Nederlander.Dat deed de oefenmeester tegenover L'Équipe na de 4-1 zege van Lyon. De ochtendkrant gaf de aanvaller een acht voor zijn optreden. "Dit is Memphis zoals we hem kennen. Zijn houding is erg goed", doelde de oefenmeester op de interesse van FC Barcelona afgelopen zomer, die hij duidelijk achter zich heeft gelaten. "Ook zijn verdedigende arbeid was belangrijk voor ons."

De aanvaller zelf was ook content met het optreden van Lyon. "We speelden een perfecte eerste helft", zei hij over de 4-0 voorsprong halverwege tegenover Téléfoot. "Maar de tweede helft hadden we het beter moeten doen. Daarin hebben we onszelf teleurgesteld." AS Monaco maakte nog de eretreffer tegen Memphis en consorten.

De Nederlander is dit seizoen betrokken bij bijna driekwart van alle treffers van Lyon, geen speler in Frankrijk heeft momenteel een hoger aandeel in de doelpunten. Bovendien is de voormalig PSV'er de eerste Lyon-speler sinds Karim Benzema in 2007/08 die in de eerste acht speelrondes bij acht doelpunten betrokken was (vijf doelpunten, drie assists). Dat doet hij alleen voor Lyon, want met een overgang naar Barcelona is hij niet (meer) bezig. "Mijn focus ligt volledig bij Lyon."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020