Valckx grapt na monsterverlies: "Gaan record proberen te breken"

Valckx grapt na monsterverlies: "Gaan record proberen te breken"

26 oktober 2020 – VVV-Venlo's manager voetbal Stan Valckx heeft met een knipoog gereageerd op de monsternederlaag tegen Ajax van afgelopen weekend in de Eredivisie. Volgens de voormalig verdediger moet er niet te zwaar aan worden getild. "We gaan het record van Ajax zo snel mogelijk proberen te breken", grapt Valckx.

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Het is heel vervelend, het is klote. Een heel slechte dag van ons allemaal. En het ligt aan iedereen", aldus Valckx. "Wat er gebeurde was extreem, maar af en toe heb je zo'n dag dat gewoon niks lukt. En Ajax had juist een heel goede dag."

Voor een ontslag hoeft trainer Hans de Koning dan ook zeker nog niet bang te zijn. "Op zo'n uitschieter gaan we Hans echt niet afrekenen. We hebben dit seizoen ook al een paar keer prima gespeeld, een paar keer een achterstand omgebogen", looft Valckx. "We zijn nog heel wisselvallig, maar dat zie je bij heel veel clubs."

Voorlopig wil VVV-Venlo vooral ook een beetje luchtig kunnen kijken naar monsternederlaag. Valckx: "Wat moeten we nu ook anders? We kunnen allemaal gaan zitten janken, maar dat heeft geen zin. We moeten door en spelen gelukkig morgenavond al tegen FC Den Bosch, voor de beker. Kunnen we ons meteen revancheren."

gerelateerd