Ramselaar in vorm: "Ze zeiden dat ik steeds excuses zocht"

26 oktober 2020, 11:35

Met een doelpunt en een assist was Bart Ramselaar zaterdagavond de uitblinker bij FC Utrecht tegen FC Twente (2-1). De middenvelder slaagde niet bij PSV, maar lijkt als hangende linksbuiten herboren in de Domstad. Ramselaar is van mening dat hij in de spiegel heeft moeten kijken. 

Ramselaar is pas 24 jaar en speelde al eenmalig in Oranje én in de Champions League met PSV. Toch vindt hij zichzelf nu terug bij FC Utrecht, nadat de Amersfoorter niet slaagde in Eindhoven. Na de komst van Mark van Bommel verdween Ramselaar uit beeld, om op huurbasis terug te keren naar Utrecht. Maar ook daar belandde hij op de bank. "Voetbal is negentig procent mentaal, dat geldt zeker ook voor mij. Ik moest die knop omzetten", vertelt hij eerlijk in De Volkskrant. "Mijn vader en vriendin hielpen daarbij door kritisch te zijn. Ze zeiden dat ik steeds excuses zocht. Het lag aan de trainer, mijn medespelers. 'Je moet naar jezelf kijken, het is je eigen carrière. Zorg gewoon dat jij er alles aan hebt gedaan', zeiden ze. Zo sta ik er nu ook in."

Nu blinkt Ramselaar uit als hangende linksbuiten bij FC Utrecht, waar hij zelfs de nog niet helemaal fitte Eljero Elia op de bank houdt. Ramselaar zegt nooit meer iets te lezen en te luisteren in de media. "Als het heel negatief is, kan dat in je hoofd gaan zitten. Is het heel positief dan kun je te gemakzuchtig worden. Ik wil me daar niet gek door laten maken, ik wil gewoon fris en onbevangen zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen