Immers hard geraakt door corona, Kabangu terug bij Willem II

Immers hard geraakt door corona, Kabangu terug bij Willem II

26 oktober 2020 – NAC Breda wordt hard getroffen door het coronavirus. De club kampte met talloze besmettingen, waardoor het de laatste twee duels in de Eerste Divisie verloor. Ook middenvelder Lex Immers werd hard geraakt door het virus. "Het virus trekt je lichaam leeg, het is gewoon gevaarlijk", stelt Immers.Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. "Mijn vrouw kreeg het anderhalve week geleden benauwd en kon niet meer ademhalen. Ze heeft 24 uur in het ziekenhuis gelegen. Ze is nu nog herstellende. Na een week is ze voor het eerst buiten geweest. Haar eerste stappen gezet en vijftig meter gelopen. Daarna wilde ze terug naar huis. Ze zei: 'Ik kan niet meer, ik ben buiten adem. Dat is dus na een week", stelt Immers tegenover het regionale medium.

Dat er zoveel besmettingen zijn bij NAC Breda, is volgens Immers botte pech. "Maar als dat ene dominosteentje eenmaal valt, blijven ze vallen. Je ziet wat dat heeft gedaan binnen onze selectie, terwijl we echt voorzichtig zijn. Soms kun je er niks aan doen", verzekert de ervaren middenvelder.

Kabangu terug bij Willem II
Bij Willem II keerde aanvaller Elton Kabangu maandag terug op het trainingsveld van de Tilburgers. Op 28 juli werd hij positief getest op het coronavirus, waar hij heel zwaar de gevolgen van heeft ondervonden. Volgens het Brabants Dagblad heeft hij zelfs op de ic gelegen, waardoor het onduidelijk hoe hij er fysiek voor staat. De kans dat hij snel weer wedstrijdfit is, is erg klein. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020