Vloet reageert op voorval bij Sparta: "Auassar raakte mij niet"

Vloet reageert op voorval bij Sparta: "Auassar raakte mij niet"

26 oktober 2020 – Rai Vloet scoorde gisteren (zondag) de gelijkmaker voor Heracles Almelo bij Sparta Rotterdam (1-1), maar hij kwam vooral ter sprake vanwege het incident met Sparta-aanvoerder Adil Auassar. De captain van de Rotterdammers trapte na bij Vloet na een fel duel. Vloet vond zelf dat er weinig aan de hand was.Bij het incident leek Vloet ook niet helemaal vrij uit te gaan, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de VAR bestraften enkel het natrappen van Auassar. "Ik dacht dat er weinig aan de hand was", reageerde Vloet bij Tubantia. "Hij raakte me niet." De rode kaart kwam gelegen voor Heracles, dat op dat moment met 1-0 achter stond en even later uitgerekend via Vloet gelijk maakte. Doordat Heracles lang met tien man speelde, baalde Vloet van het uiteindelijke gelijkspel. "Daarom sta ik hier toch met het gevoel dat we twee punten hebben laten liggen", vond de middenvelder die deze zomer overkwam van Excelsior.

Heracles won pas één keer in zes competitieduels en scoort bovendien moeilijk. Met vier doelpunten zijn de Almeloërs de minst trefzekere ploeg van de Eredivisie. Vloet nam er daarvan ook nog eens drie voor zijn rekening. "Ooit moeten ze toch op hun plek gaan vallen? Ik heb het gevoel dat we het geluk nog niet aan onze zijde hebben", zei Vloet.

Lees ookVloet en Duarte ontsnappen aan rode kaart

"Het was toch wel het onderwerp van gesprek afgelopen week, sommige spelers gaan twijfelen aan zichzelf. Dat willen ze niet, maar dat gebeurt. Ik heb dat niet zo. Na elke gemiste kans denk ik: jammer, op naar de volgende. Na elke wedstrijd denk ik dat ook. Op naar de volgende." Heracles speelt woensdag voor de beker thuis tegen Telstar. "Aanvallers, middenvelders: ze kunnen allemaal scoren. We missen alleen gogme, denk ik. Maar ik denk dat dat komt. Ik heb ook niet het gevoel dat we een degradatieduel speelden vandaag. Ik vind ons beter dan Sparta en RKC", aldus Vloet.

[tweet,SpartaRotterdam/status/1320667761857744896

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020