Ten Hag: "Tegen Atalanta gelden er andere wetten"

Ten Hag: "Tegen Atalanta gelden er andere wetten"

26 oktober 2020 – Erik ten Hag kon afgelopen wekeend uiteraard niet anders dan tevreden zijn na de recordzege op VVV-Venlo (0-13), maar na dat duel ging de blik ook al snel op het treffen in de Champions League met Atalanta. Morgen (dinsdagavond, 21.00 uur) is een resultaat van groot belang voor de Amsterdammers om niet al snel in de problemen te komen in de groepsfase.Waar Ajax zich in Venlo in een absolute speeltuin waande, zal dat tegen Atalanta compleet anders zijn. "Het zou kunnen dat de geringe weerstand van VVV een valkuil is op weg naar Atalanta-uit. Maar het ligt aan ons hoe we daarmee omgaan. Dinsdagavond wordt het natuurlijk een heel andere wedstrijd met totaal andere wetten", vertelt Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. 

De focus zal dus snel moeten komen te liggen op het duel in Italië, waarbij nagenieten van de recordzege op VVV van korte duur is. "Atalanta is een tegenstander die totaal anders speelt dan VVV. De houding, het systeem en de stijl zijn compleet anders dan wij zijn gewend. Maar daar zijn we ons van bewust", zegt Ten Hag.

Ajax dient een resultaat te behalen bij Atalanta, wil het de doelstelling van overwintering in de Champions League kunnen bewerkstelligen. "Als je de eerste wedstrijd verliest, dan is de tweede extra belangrijk. We moeten een resultaat boeken, want we hebben ambities." Ten Hag rekent in Lombardije op dezelfde gretigheid van Ajax als tegen VVV. "De ploeg was heel hongerig. En met die mentaliteit ben ik heel blij. Die wil ik altijd zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020