Wittek na zege: "Voelt onwezenlijk om geschiedenis te schrijven"

Wittek na zege: "Voelt onwezenlijk om geschiedenis te schrijven"

26 oktober 2020 – Vitesse maakte na 23 jaar een eind aan de 'Plaag van PSV'. Het won eerder voor het laatst in 1997 van de Eindhovenaren en Vitesse had PSV in GelreDome zelfs nog nooit verslagen. Tot gisteren (zondag), toen het mede door twee assists van Maximilian Wittek met 2-1 won van de Eindhovenaren. De Duitse linksback was dus doorslaggevend voor zijn ploeg in de historische overwinning.Wittek legde de bal bij de 1-0 vanuit een corner precies op het hoofd van verdediger Jacob Rasmussen en bediende in de tweede helft Loïs Openda voor de uiteindelijke winnende treffer. "We hoorden vooraf wel dat dit een grote wedstrijd was", zei Wittek tegen De Gelderlander. "Dat Vitesse in GelreDome nog nooit van PSV had gewonnen. Maar het was binnen de selectie geen grote zaak. Nu dringt eigenlijk pas door dat dit echt een belangrijke zege is."

De Duitser kwam in de zomer transfervrij over van Greuther Fürth, uitkomend in de Tweede Bundesliga en heeft direct een basisplaats veroverd in het elftal van trainer Thomas Letsch. Wittek miste nog geen minuut. "Ik voel me hartstikke goed in Nederland en bij Vitesse", zei Wittek. "PSV was de favoriet. Maar wij zijn niet zomaar een outsider. Het voelt een beetje onwezenlijk om geschiedenis te schrijven. Maar het is geweldig dat we met dit team de ban hebben gebroken. Dit worden verhalen voor later. Dan staan onze namen daarbij. Dat is mooi."

Trainer Thomas Letsch was bij De Gelderlander lyrisch over Wittek. "Hij is een super aanwinst", vond de Vitesse-trainer. "Hij had afgelopen week last van zijn kuit. Maar hij staat er." Letsch is de trainer die voor het eerst wist te winnen met Vitesse van PSV in GelreDome en gaat dus de boeken in. "We winnen door onze vechtlust op het veld. Door onze geestdrift. Kijk hoe we de eerste helft controleren. Kijk hoe we terugkomen na de 1-1. Die gelijkmaker was een dreun. We stonden na rust met de rug tegen de muur. Maar we toonden karakter. We maken met de 2-1 ook gewoon een mooie goal. Dát is Vitesse."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020