Zahavi waarschuwt: "Impact corona mentaal groot bij PSV"

Zahavi waarschuwt: "Impact corona mentaal groot bij PSV"

26 oktober 2020 – PSV-aanvaller Eran Zahavi stelt dat de impact van de corona-uitbraak bij zijn club niet onderschat moet worden. De spits weet inmiddels uit ervaring hoe zwaar het kan zijn, al rept hij vooral over de mentale pijn die het doet. "Ik benijd onze coach ook niet. Je kunt geen moment je basiself voorbereiden, steeds moet je op die tests wachten. Ik hoop dat het stopt binnenkort."Dat vertelt hij tijdens de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Vitesse, geciteerd door Voetbal International. "De impact is mentaal veel groter dan je denkt. Bij elke test maak je je zorgen", aldus Zahavi, die zelf het coronavirus vermoedelijk bij de nationale ploeg van Israël heeft opgelopen. Daar had hij al symptomen, maar kon gewoon spelen.

"Ik speelde ook bij de nationale ploeg, en niet slecht toch", knipoogde hij naar de hattrick die hij maakte. Desondanks moest hij in quarantaine en miste hij twee wedstrijden van PSV. Eenmaal terug waren er liefst zes andere spelers besmet, onder wie basiskrachten Cody Gakpo, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Zij ontbraken afgelopen weekend tegen Vitesse.

"Het was een zware wedstrijd. Voor mij en voor de hele ploeg", zei Zahavi, die daarin de corona-ontwikkelingen in Eindhoven mee liet wegen. Over de veelbesproken strafschop was de spits eveneens evident. "De scheidsrechter stond er heel dichtbij en floot ook gelijk. Hij deed dat met zoveel overtuiging, het lijkt me niet dat de VAR dan nodig is."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020