'Bartomeu vergadert maandag over vertrek bij Barcelona'

'Bartomeu vergadert maandag over vertrek bij Barcelona'

25 oktober 2020 – FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu overweegt zeer serieus om dan toch eindelijk af te treden. De preses ligt al maandenlang heel stevig onder vuur in Catalonië, er werd al een motie van wantrouwen tegen hem ingediend, de spelers spraken zich keihard uit tegen hem en mogelijk krijgen die acties dus toch nog een vervolg. Verwacht wordt dat hij komende week dan toch de eer aan zichzelf houdt, opstapt en nieuwe verkiezingen uitschrijft.Dat schrijven diverse Catalaanse media, waaronder ABC.es. 'De druk op Bartomeu is zo groot geworden dat hij serieus overweegt om op te stappen bij FC Barcelona', voorspelt het medium. Maandagmiddag wordt er door de clubleiding vergadert over een mogelijk vertrek van Bartomeu, die een motie van wantrouwen heeft ontvangen vanuit de achterban. De preses is sinds 2015 werkzaam bij FC Barcelona. 

De beslissing heeft niets met de recente sportieve prestaties te maken, maar alles met het verval dat onder Bartomeu heeft ingezet. Belachelijke salarissen, financieel wanbeleid, de soap met Lionel Messi en vele andere soaps zijn de redenen dat er recent een motie van wantrouwen aan zijn adres werd ingeleverd. Ook diverse spelers hebben zich uitgesproken tegen Bartomeu.

Lees ook: Piqué klapt uit de school: "Dat is barbaars van de club"

Zeker is zijn vertrek overigens nog niet, dat heeft ook te maken met de Catalaanse regering. Een van de overleggen die gevoerd moet worden, is over het feit of er wel verkiezingen mogen komen. Veel leden van de club moeten bij de nieuwe presidentsverkiezingen stemmen als Bartomeu aftreedt en dat kan al tussen de veertig en negentig dagen aan de hand zijn.

Omdat zestig procent van de leden ouder dan zestig jaar is, kan dat een serieus gevaar worden met het oog op het coronavirus. Daarvoor zijn er gesprekken gestart met de Catalaanse overheid. Ook kost een presidentsverkiezing de club ongeveer een miljoen euro. Helemaal vrijwillig gaat het overigens niet: Jordi Farré, diegene die de petitie heeft ingediend tegen Bartomeu, heeft met een rechtszaak gedreigd als Bartomeu niet zelf opstart. Mogelijk gaat dat dus tóch gebeuren.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020