Slot en Koopmeiners helder: gemiste kansen 'schandalig'

Slot en Koopmeiners helder: gemiste kansen 'schandalig'

25 oktober 2020 – AZ-trainer Arne Slot kon zijn ongeloof bijna niet op na de nieuwe remise van zijn elftal zondagavond. Voor de vijfde keer dit seizoen werd er niet gewonnen en opnieuw werd een voorsprong uit handen gegeven in de slotfase. Onnodig en vooral te wijten aan de vele gemiste kansen van de Alkmaarders. "Vandaag vond ik het bijna belachelijk."Dat zei de oefenmeester tegenover FOX Sports over het afronden van de mogelijkheden van AZ. "Als je zó veel kansen krijgt en je schiet er zo weinig binnen, dan kun je op het einde nog in de problemen komen", erkende Slot. "We hebben drie kansen weggegeven, we krijgen twee goals tegen." En daarmee was het verhaal dat Slot afstak niet veel anders dan de weken daarvoor, wist hijzelf ook. In de wissels heeft hij meerdere dingen gebruikt om de wedstrijd over de streep te trekken. 

"Maar volgens mij gaat het vooral om het maken van de kansen. Het killen van ballen. Ik heb kansen gezien, dat is niet normaal", zei Slot, die zag dat zijn spelers er toch slechts twee tegen de touwen joegen. "Dit kan niet zo doorgaan. De vraag is of we zo blijven voetballen. Dan zullen de kansen blijven komen. Maar we zullen niet de eerste club zijn die goed spelen de punten niet halen en dan een mindere wedstrijd hebben. Als het gaat om het spel, heb ik weinig aan te merken. Maar als het gaat om winnen, heb ik heel veel aan te merken." 

Koopmeiners: "Schandalig"
Aanvoerder Teun Koopmeiners was ziedend direct na het duel, vooral de manier waarop de kansen werden afgerond. "Het is schandalig hoe we met onze eigen kansen omgaan. Dan krijg je dit. Op 0-0, op 1-0. We moeten in de spiegel kijken", erkende de middenvelder van AZ. "Dat is een stukje volwassenheid. We doen het niet expres, maar het gaat er wel om hoe zakelijk we ballen binnenschieten. We missen zelfs voor open doel... Het is niet zakelijk en volwassen genoeg, dat moeten we onszelf verwijten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020