Memphis smaakmaker bij probleemloze zege Lyon

Memphis smaakmaker bij probleemloze zege Lyon

25 oktober 2020 – Memphis Depay heeft Olympique Lyon zondagavond aan de hand genomen in eigen huis tegen AS Monaco. De Nederlandse aanvaller speelde een geweldige wedstrijd (4-1), opende de score en was het hele duel dreigend. Bovendien had hij na zijn goal een fraaie boodschap voor Oranje-captain Virgil van Dijk, waardoor hij de meestbesproken man van de avond was.Toch had Memphis dat vooral aan zijn eigen spel te danken dat het over hem ging, want de aanvaller begon uitstekend aan de wedstrijd. Nadat hij al twee kansjes had gekregen counterde hij Lyon naar de voorsprong. Houssem Aouar stuurde Memphis weg en die faalde niet: 1-0. Direct na zijn goal toonde hij een shirt met een boodschap voor Van Dijk: 'Stay strong, my brother'. Memphis weet na het afgelopen kalenderjaar als geen ander hoe het is om te revalideren van een zware knieblessure.

Daarmee was Memphis bovendien betrokken bij 73% van alle treffers van Lyon dit seizoen, geen speler in Frankrijk heeft momenteel een hoger percentage. Bovendien is de voormalig PSV'er de eerste Lyon-speler sinds Karim Benzema in 2007/08 die in de eerste acht speelrondes bij acht doelpunten betrokken was (vijf doelpunten, drie assists).

Bovendien had hij Lyon duidelijk op het goede spoor gezet tegen AS Monaco, want halverwege was de score – zonder verdere directe invloed van Memphis, overigens – al opgelopen tot 4-0. Daarmee zit ook de vorig seizoen bij Bayern München weggestuurde trainer Niko Kovac in de problemen, aangezien AS Monaco naar het rechterrijtje is afgezakt met dit verlies. Daar verandert de eretreffer die de bezoekers in de tweede helft weinig aan voor de coach.

Lyon is met de tweede overwinning op rij en een ongeslagen status van vijf wedstrijden juist bezig aan een opmars in de Ligue 1, wat dat betreft komt de Franse topper komend weekend tegen OSC Lille op een goed moment. Als Memphis, die vanwege het gebrek aan Europees voetbal dit seizoen voor Lyon de hele wedstrijd op het veld bleef staan, deze vorm doortrekt, zal Lyon zeker geen modderfiguur slaan. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020