Pirlo lijdt opnieuw puntverlies met matig Juventus: 1-1

25 oktober 2020, 22:45

Juventus heeft voor de derde keer in het nog jonge Serie A-seizoen puntverlies geleden. In eigen huis kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Hellas Verona (1-1), mede door een afgekeurde treffer van Álvaro Morata. Dat onder andere Matthijs de Ligt, Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo ontbraken, is slechts een klein excuus voor Andrea Pirlo, die als coach zeker geen ideale start kent.

Toch had Juventus wel meer verdiend dan de remise, want de treffer van Morata die in de eerste helft werd afgekeurd, was een wonderschoon stiftje over de keeper en het buitenspel was met het blote oog en zelfs met de VAR amper waar te nemen. De VAR-lijntjes vielen echter toch nét niet samen, waardoor de videoscheidsrechter het doelpunt, hoe mooi ook, afkeurde.

En dus waren er opeens grote problemen voor Pirlo's ploeg toen Hellas Verona verrassend, maar niet tegen de verhoudingen in opeens de score opende namens de bezoekers. Een fraaie steekpass kwam voor de voeten van de inlopende Andrea Favilli, die hard raak schoot na een uur voetballen. En dus waren er opnieuw serieuze moeilijkheden voor Pirlo, die tot dusver met zijn elftal sowieso nog geen geweldige indruk maakte in de Serie A. 

Ook kwamen er serieuze en grote verdedigende problemen voor manager Pirlo. De Ligt is weliswaar op de weg terug bij Juventus, maar is geen kandidaat voor de basis voor het treffen met FC Barcelona. Ook Chiellini is dan nog niet van de partij en Leonardo Bonucci kan aan dat rijtje worden toegevoegd. De ervaren verdediger greep een kwartier voor tijd naar zijn hamstring en moest worden vervangen.

Daardoor heeft Pirlo, mede door veel blessureleed en afwezigen, in de eerste vijf Serie A-duels al driemaal niet gewonnen. Met de verdedigende problemen niet het ideale moment om FC Barcelona te treffen in de Champions League komende woensdag, al zal de huidige vorm van de Catalanen Pirlo en consorten ook nog niet direct angst inboezemen. Andersom is echter ook zeker niet het geval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen