Arsenal verliest weer topduel: Leicester City ook te sterk

Arsenal verliest weer topduel: Leicester City ook te sterk

25 oktober 2020 – Het seizoen is nog jong, maar Arsenal is de verbinding met de Premier League-top voorlopig alweer verloren. Nadat The Gunners eerder al verloren van Liverpool (3-1) en Manchester City (1-0) ging de formatie van Mikel Arteta zondagavond ook tegen Leicester City (0-1) onderuit. Daarmee liep het een plek in de top-vier mis en staat het voorlopig in de grijze middenmoot.Het winnen van toppers is voor Arsenal al seizoenenlang een probleem en speelt de formatie uit Londen ook dit seizoen parten. Fulham, West Ham United en Sheffield United werden verslagen, maar na twee verloren toppers ging het zondagavond pijnlijk opnieuw mis voor The Gunners. En na een mindere periode was Leicester City juist ook uit de kop van Engeland verdreven.

Arsenal had zonder dat het per se recht had op een doelpunt wel een paar aardige kansen, maar zag ook David Luiz uitvallen met een blessure en de Braziliaan moest worden vervangen Shkodran Mustafi. Een domper, omdat Arsenal onder andere Pabli Marí, Willian, Calum Chambers en Martinelli al moest missen.

Waar Arsenal noodgedwongen moest wisselen, kon Brendan Rodgers tactisch wisselen met succes. Vlak voor tijd stuurde Youri Tielemans een heerlijke dieptepass op invaller Cengiz Ünder, die zijn hoofd koel hield en met een boog voorgaf op de eveneens ingevallen Vardy. De spits maakte zijn zesde Premier League-treffer dit seizoen en veroordeelt Arsenal - tegen wie hij vrijwel altijd scoort - voorlopig tot de tiende plaats.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020