Ongelofelijk: AZ geeft ook tegen ADO Den Haag zege uit handen

25 oktober 2020, 21:56   Bijgewerkt: 25 oktober 2020, 22:02

Het door corona zwaargehavende AZ heeft zondagavond opnieuw een zeker lijkende zege uit handen gegeven. De Alkmaarders leken vooralsnog geen probleem te hebben met ADO Den Haag, maar de terughoudendheid en angst zorgde voor een nieuwe zeperd: 2-2. Het is voor de vijfde keer dat de formatie van Arne Slot in de Eredivisie niet verder komt dan een gelijkspel.

Het coronavirus en AZ blijft een soap. De Alkmaarders reisden afgelopen week met maar negentien spelers af naar Napels vanwege een corona-uitbraak. Desondanks wist de zwaargehavende selectie van Arne Slot bewonderenswaardig met 1-0 te winnen van Napoli in de Europa League-groepswedstrijd. Maar een paar dagen later sloeg het virus wederom toe binnen de selectie. AZ maakte namelijk enkele uren voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag bekend dat er twee nieuwe besmettingen zijn. In totaal zijn er nu vijftien spelers geïnfecteerd met het coronavirus. Ondanks de nieuwe besmettingen kan Slot toch beschikken over een groot aantal van zijn basisspelers. Yukinari Sugawara vervangt de geschorste Jonas Svensson op de rechtsbackpositie. Hij vormt daarmee met Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martens Indi en Owen Wijndal de achterhoede. Bij ADO maakt David Phillip na twee invalbeurten zijn officiële basisdebuut.

AZ kwam met dezelfde aanvallende intenties uit de kleedkamer, want het bleef ook na de rust jagen op doelpunten. Alleen de slordigheid in de eindfase was de enige reden waarom Slots' ploeg pas één keer had gescoord. Via standaardsituaties werd ADO echter ook steeds wat gevaarlijker in het tweede bedrijf. Eerst was het Peet Bijen die zijn kopbal gekeerd zag worden door een katachtige reflex van Marco Bizot. Maar even later viel het doelpunt alsnog. Uit een hoekschop stond AZ wederom niet op te letten en zo schoot Milan van Ewijk knap de 1-1 binnen. De gasten waren de controle kwijt, maar kregen kort na de gelijkmaker een cadeautje. Bijen schoof zomaar de bal in de voeten van Jesper Karlsson die dat koelbloedig afstrafte: 1-2. 

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6.5; Lassana Faye 3, Peet Bijen 4.5, Shaquille Pinas 5, Milan van Ewijk 7.5; Dante Rigo 5, Kees de Boer 4.5 (59. Ilay Elmkies 5), John Goossens 5.5 (82. Ravel Morisson –); David Philipp 4 (82. Michiel Kramer –), Jonas Arweiler 5 (71. Nikos Karelis –), Amar Catic 4 (46. Vicente Besuijen 5.5)

AZ: Marco Bizot 5,5; Owen Wijndal 6.5, Bruno Martins Indi 6.5, Pantelis Hatzidiakos 6, Yukinari Sugawara 6.5; Fredrik Midtsjø 6.5, Dani de Wit 6, Teun Koopmeiners 6.5; Calvin Stengs 6.5, Albert Gudmundsson 6.5 (83. Ramon Leeuwin), Jesper Karlsson 7

Man of the match: Milan van Ewijk

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen