De Roon is door liesblessure twijfelgeval voor Ajax-thuis

De Roon is door liesblessure twijfelgeval voor Ajax-thuis

25 oktober 2020 – Marten de Roon (29, foto) is een groot twijfelgeval voor de ontmoeting tegen Ajax van dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse middenvelder viel afgelopen weekend tegen Sampdoria uit met een liesblessure. De kans is zeer klein dat hij in actie komt tegen de Amsterdammers in eigen huis.

Dat heeft presentator Jack van Gelder zondagavond verteld tijdens het tv-programma Rondo. Hij had contact met de international van het Nederlands elftal, die werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De Roon heeft laten weten dat het gaat om een liesblessure en dat de middenvelder direct voelde dat er iets verkeerd zat in zijn lies. "Het lijkt me niet dat hij kan spelen", verwacht Van Gelder dan ook naar aanleiding van dat contact.

Ook de Italiaanse media schreven al dat De Roon een groot vraagteken was voor het duel met Ajax. Sowieso heeft Atalanta Bergamo het lastig in Italië: de laatste twee duels werden verloren. Napoli (4-1) en Sampdoria (1-3) waren te sterk voor I Nerazzurri, dat in de Champions League wel met 0-4 bij FC Midtjylland won.

gerelateerd