De Boer neemt Sinkgraven, Klaassen en Bijlow op in voorselectie

De Boer neemt Sinkgraven, Klaassen en Bijlow op in voorselectie

25 oktober 2020 – Frank de Boer heeft Daley Sinkgraven (25) voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De linksachter van Bayer Leverkusen heeft onder Peter Bosz een basisplaats bij zijn club en mag zich mogelijk laten zien in Oranje. Ook is er plek voor onder anderen Javairô Dilrosun, Davy Klaassen, Justin Bijlow, Patrick van Aanholt en Mohammed Ihattaren.Dat heeft De Boer bekend gemaakt via de kanalen van de KNVB. Voor de oefeninterland tegen Spanje en de UEFA Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Polen zijn liefst 34 spelers opgenomen, van wie Sinkgraven de enige debutant is. Klaassen, die na zijn terugkeer bij Ajax hoopte op een rentree in Oranje, kan mogelijk voor het eerst sinds heel lang weer in de selectie van het Nederlands elftal komen. Tot dusver speelde hij zestien interlands.

Ook Feyenoorder Justin Bijlow heeft een plek gekregen in het voorlopige keurkorps van De Boer. De vorige keer viel de keeper af, maar is dus wel degelijk in beeld. Steven Berghuis is de andere Feyenoorder, terwijl PSV met vier spelers (Denzel Dumfries, Mohammed Ihattaren, Pablo Rosario en Donyell Malen) is afgevaardigd. Ook vanuit AZ zijn er vier spelers opgenomen in de voorlopige groep, Myron Boadu ontbreekt ten opzichte van vorige keren. Vanuit Amsterdam komen Daley Blind, Perr Schuurs en Quincy Promes mogelijk in aanmerking voor een plek in de selectie. 

Blind is een van de gegadigden voor de linksbackpositie, net als AZ'er Owen Wijndal, Patrick van Aanholt en dus Sinkgraven. De oud-Ajacied heeft zich bij Bayer Leverkusen opgewerkt tot een vaste kracht en die prestatie is niet onopgemerkt gebleven bij De Boer, die hem voor het eerst heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Oranje speelt binnenkort alweer drie interlands onder De Boer, waarvoor twee in de Nations League. Daarin moet het zich zien te plaatsen voor de finaleronde, maar heeft het plaatsing daarvoor niet meer in eigen hand. Op 11 november wordt er voor het eerst afgetrapt: in de Johan Cruijff ArenA is dan Spanje de tegenstander. Over anderhalve week wordt op 6 november de selectie van De Boer vermoedelijk officieel.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 6 december 2020

  2. zaterdag 5 december 2020