Slot hoeft alleen geschorste Svensson te vervangen bij AZ

25 oktober 2020, 19:10   Bijgewerkt: 25 oktober 2020, 19:17

AZ-trainer Arne Slot heeft zijn basiself van tegen Napoli zo goed als volledig in tact gelaten. Alleen de geschorste Jonas Svensson moet de coach zondagavond tegen ADO Den Haag in de Eredivisie missen, waardoor Yukinari Sugawara een linie naar achteren schuift, Jesper Karlsson van kant wisselt en Albert Gudmundsson in het elftal staat. Dani de Wit is opnieuw de spits.

Ondanks twee nieuwe coronabesmettingen kan Slot dus opnieuw een groot aantal basisspelers opstellen, alleen is anders dan tegen Napoli rechtsback Jonas Svensson geschorst. Zijn straf werd weliswaar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374325/tuchtcommissie-verlaagt-straf-az-verdediger-svensson/,_blank,verlaagd], maar hij moet alsnog één wedstrijd brommen en dat is tegen ADO Den Haag. Sugawara vormt daarom met Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Owen Wijndal de achterhoede.

Het middenveld is onveranderd ten opzichte van het midweekse duel, te meer omdat Slot op de bank behalve Roman Leeuwin geen enkele andere optie heeft uit de reguliere A-selectie. Ook op het gebied van keepers: Marco Bizot keert terug na zijn schorsing, maar zijn stand-in Hobie Verhulst ontbreekt. Mogelijk vanwege een coronabesmetting. In de spitspositie staat De Wit, geflankeerd door Gudmundsson en Karlsson, vermoedelijk vanaf de andere kant dan in Napels het geval was.

[tweet,AZAlkmaar/status/1320429179163316225

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen