Feyenoord valt weer tegen: remise en blessures op bezoek bij RKC

25 oktober 2020, 18:41   Bijgewerkt: 25 oktober 2020, 18:46

Feyenoord heeft wederom slechte zaken gedaan op bezoek bij RKC Waalwijk. Cyril Ngonge liet de uitploeg zweten na zijn prachtige doelpunt vlak na rust. Ola John deed daar in de tachtigste minuut een schepje bovenop door de gelijkmaker van Nicolai Jorgensen teniet te doen, maar Ridgeciano Haps zorgde er met een fantastisch doelpunt voor dat er weliswaar opnieuw niet werd verloren (2-2), maar blij is Dick Advocaat er vast niet mee dat er weer punten werden verloren.

Dick Advocaat stuurde dezelfde elf spelers het veld op die afgelopen donderdag nog speelden in Zagreb voor de Europa League. De spelers oogden in de openingsfase fit genoeg om het op te nemen tegen de Waalwijkers. Feyenoord legde namelijk in het eerste kwartier fris spel op de mat en kwam ook tot enkele kansen. Tot een doelpunt kwam het niet, waardoor de thuisploeg het initiatief even kon overnemen.

Het veranderde voor Feyenoord eechter niet in positief opzicht. Na vijf minuten was het namelijk Ngonge die Marcos Senesi omspeelde en de bal met overtuiging van afstand in de bovenhoek schoot. Justin Bijlow, die net als vorige week een prima wedstrijd keepte, was kansloos. De onverwachte voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Binnen tien minuten was het de geblesseerde Jørgensen die zijn eerste treffer van het seizoen binnenschoot. Zijn eerste inzet, na de voorzet van Orkun Kökcü, eindigde eerst nog op de paal, maar de rebound was niet meer te missen: die schoot hij zelf snoeihard tegen de touwen. Na zijn doelpunt maakte hij, door zijn daarvoor opgelopen liesblessure, echter direct plaats voor debutant Christian Conteh.

Met nog vijf minuten op de klok zocht Feyenoord naar de overwinning, maar die was niet meer bereikbaar. Door het gelijke spel - net als tegen FC Twente en Sparta Rotterdam - blijft Feyenoord slechts vijfde in de Eredivisie. Donderdag is een door blessures geplaagd Feyenoord weer actief in de Europa League. In Rotterdam nemen ze het dan op tegen Wolfsberger AC: een zege en fit gebleven spelers zou voor Advocaat belangrijk zijn.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6.5, Said Bakari 6, Melle Meulensteen 6.5, Ahmed Touba 7, Luuk Wouters 6.5, Vurnon Anita 6, Anas Tahiri 6 (77' Ayman Azhil -), Nicolas Olsak (88' Finn Stokkers -), Cyril Ngonge 7 (71' Lennerd Daneels -), Vitalie Damascan 6.5 (71' Ola John -), Sylla Sow 6 (88' Richard van de Venne)

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Bart Nieuwkoop 7 (46' Lutsharel Geertuida ), Uros Spajic 6, Marcos Senesi 6, Ridgeciano Haps 7.5, Jens Toornstra 5.5, Orkun Kökcü  5.5 (81' Jordy Wehrmann -), Joao Teixeira 6 (34' Nicolai Jorgensen 6.5 (63' Christian Conteh 6)), Steven Berghuis 6, Bryan Linssen 6 (46' Luciano Narsingh 6) , Mark Diemers 6

Man of the match: Ridgeciano Haps

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen