Weghorst helpt VfL Wolfsburg aan eerste zege van het seizoen

Weghorst helpt VfL Wolfsburg aan eerste zege van het seizoen

25 oktober 2020 – Wout Weghorst heeft zondagmiddag met een treffer bijgedragen aan de eerste overwinning van VfL Wolfsburg dit Bundesliga-seizoen. De Nederlandse aanvaller opende al vroeg in het duel de score tegen Arminia Bielefeld, die uiteindelijk veel waard bleek: 2-1.

Nog zonder overwinning, maar ook nog zonder nederlaag na vier remises op rij tegen achtereenvolgend Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, SC Freiburg en Bayer Leverkusen zorgde voor een gemende seizoensstart van Wolfsburg. Zeker was dat er zondagmiddag in eigen huis wél gewonnen moest worden tegen het gepromoveerde Arminia Bielefeld, dat eveneens vier punten had verzameld.

Een ingestudeerde vrije trap kwam voor de voeten van Weghorst, die uit de draai hard raak schoot. Twee minuten later was aangever Maximilian Arnold zelf de afmaker en zette de thuisploeg op rozen. Toch kwam er nog wel een serieus slotoffensief van de bezoekers, ingezet door een fraaie pass van Ritsu Doan. De van PSV gehuurde aanvaller zette strak voor en zag Sven Schipplock hard raakschieten.

Arminia-verdediger Mike van der Hoorn werd nog naar de kant gehaald ten koste van de meer aanvallende Jóan Edmundsson, maar ook die wissel kon de gelijkmaker niet meer forceren. Zodoende boekt Weghorst met Wolfsburg de eerste zege van dit Bundesliga-seizoen, waardoor het naar het linkerrijtje stijgt.

gerelateerd