Schmidt boos op Nijhuis: "Dit was niet 100% verkeerd"

Schmidt boos op Nijhuis: "Dit was niet 100% verkeerd"

25 oktober 2020 – PSV-trainer Roger Schmidt was niet bepaald blij met scheidsrechter Bas Nijhuis zondagmiddag in duel met Vitesse. De coach liet na het duel in gesprek met de leidsman blijken het niet eens te zijn met de teruggedraaide strafschop en vroeg zich hardop af waarom de beslissing werd teruggedraaid. "Dit is niet een honderd procent foute beslissing", oordeelde de Duitser.Dat zei hij tegenover FOX Sports. "Alleen een duidelijke fout mag je terugdraaien", zei Schmidt, die dat duidelijk niet vond. "Misschien kent de scheidsrechter de regels niet, dus dat heb ik hem gevraagd. Maar hij vroeg alleen of ik een gele, of een rode kaart wilde." Schmidt staakte het gesprek en kwam overigens zonder kaart weg.

"In mijn ogen was 2-2 een goed resultaat geweest, want we speelden een moeilijke wedstrijd. Met alle afwezigen deden we ons best en speelden we oké. Zeker niet perfect, maar we hadden een punt verdiend", vond Schmidt, die ook zijn vraagtekens zette bij het tweede doelpunt van Vitesse, dat een duidelijk handje van buitenspel had.

Lees ookHendrix over pingel: "Nijhuis is niet vies van contact"

"Dat was volgens mij een duidelijkere fout dan onze teruggedraaide strafschop", zei Schmidt. "Het was een open wedstrijd, de tweede helft startten we heel goed. We hadden veel druk en maakten de verdiende 1-1. We zijn nu teleurgesteld, maar moeten ons snel focussen op de Europa League-wedstrijd van donderdag."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020